mai 03, 2009

Nøff.

Det er vår og travle tider. Fortauene feies frie for grus og gammel skit og folk flest våkner fra dvalen for å legge seg i parken og slumre istede. Solen skinner, russen synger og alt burde jo egentlig bare være akkurat passe bra, hele tiden.

Men ikke faen.

Sånn får vi ikke ha det. Influensaen herjer nemlig og den er visst svinefarlig.

For all del; det er ikke meningen å flåse over liv og helse her. Ikke i det hele tatt. Men dette massehysteriet gjør meg virkelig ille til mote. Dagbladet kjører overskrifter som ”Nordmenn kommer til å dø”. Nærmest som et løfte.

Hver år dør det mellom 250 000 og 500 000 mennesker av vanlig influensa på verdensbasis. Men det er klart, det er liksom ikke så mye krutt i et virus som vi har blitt vant til og på mange måter fått et ganske nostalgisk forhold til. Blir ikke overskrifter av sånt.

900 000 nordmenn er pollenallergikere, der har du mange skjebner! Tenk på de tåredryppende realityene man kunne tynet ut av den gjengen! Hvor mange som har nyst seg fra gård og grunn, hvor mange ekteskap som har gått på ræva fordi de ikke klarte se hverandre gjennom hovne og kløende øyne.

Men nei. Vanlig influensa eller allergi blir trivialiteter. Folket vil se blod. Det er ikke en skikkelig sykdom hvis det kan behandles med penicillin.

Det er kugalskap og fugleinfluensa som gjelder. Gi oss dommedag for det er bare i panikken vi virkelig lever!

Så. Det blir egentlig opp til oss da. Om vi skal høre på de opplagskåte tabloidene og mure oss inne. La vår være vår og gå tilbake til den dovne dvalen vi akkurat har våknet opp fra. Lukke vinduene og fylle kjelleren med trøndersodd og tamiflu.

Eller ta det helt rolig.

La munnbindene ligge og tørre dele en soft-is med noen du har lyst til å dele en soft-is med. Fortsatt hilse på kompisen din selv om han er en skikkelig globetrotter og ikke spiser annet enn potetsalat og svinefilet.

Jeg tror nemlig det går bra.

Den gangen her også.

Grisebård.

2 kommentarer:

Marlene sa...

Du er herved sitert:)

Kai David sa...

Halla Bård..
Veldig fin blogg du har da.
Jeg prøver å få min blogg til å se like fin ut.
Hvis du har noen kommentarer på min blogg så hadde det vært fint. På elviskongen finner du den.

Hilsen Kai David

Følgere