juni 03, 2009

Tittel.

Våren er kjapp. Plutselig spør jeg deg hva du skal i sommer.

Skal du kaste lasso i texas kanskje? Rafte, ut å fly, klatre i trær, syden, tyrefekting i Pamplona, rulleskøyter på Venice Beach? Beise verandaen, sykle landet på langs, danmark på tvers? Frisbee?

Gå på hageslang og rave gatelangs. Sovne sent og stå opp enda senere.

Hvis ikke det blir for varmt eller for lyst.

Da jeg var yngre, kanskje til og med liten, pleide vi å snike oss inn i Lekeland, Skien. Ikke det at det var så forbanna spennende der inne, men rekogniseringen og snikingen var det nærmeste vi kom litt action.

Nå er forresten Lekeland stengt. Første sommeren på ganske mange år. Tidens tann og alt det der. Det var heller ikke den lille andedammen jeg skulle skrive om, egentlig hvertfall.

Den gang var det eldre gutter og jenter i gule t-skjorter med VAKT på ryggen og en bamse på magen vi måtte finte og snike oss rundt. Nå er det hele litt annerledes.

Neste helg er det nemlig Norwegian Wood. Jeg har tradisjonen tro fått ræva i gir akkurat litt for sent. Torsdag spiller Neil Young og fredag er det selveste Nick Cave som skal buldre på frogner. Ikke en billett å oppdrive.

Trodde jeg i alle fall.

Derav snikingen. Sniking. Kle meg i sort, og snike meg over eller under gjerdene rundt frognerparken. Men det går ikke det vet du. I beste fall får du høl i buksa eller skjorta , i et litt flauere scenario står du der med krummet nakke og prøver forklare 20 år gamle frivillige at du bare skulle pisse. Mens de igjen forklarer deg akkurat passe aggresivt, ”vi kan ringe politiet, assa”.

Det skulle bare mangle.

Men det er jo billetter igjen, så da slapp jeg det. Så da er det bare pengene igjen. Prioriteringene eller mangelen på dem. Til helvette med det. Pene piker i skjørt som sitter på stupebrettene i frognerbadet og logrer med tærne, mens de vugger hodet etter murder ballads. Festival uten å måtte drukne i telt.

Der var det sommer.

Dessuten handler prioritering om å forsømme i riktig rekkefølge.

Så frem til jeg skal være bartender på jomfruland i to brennhete juliuker, hvor jeg skal omfavne skjærgårdsklisjeene, stekes på berget og glemme barberhøvel igjen hjemme; så skal jeg prøve å snappe til meg et par sommernetter her i Oslo. Og Skiens gyldne lekter naturligvis. Slik må det jo være.

Skål for Lekeland og konserthelger. For brennhet asfalt og svette på nesetippen. For svale jentelegger og kald drikke.

I det hele tatt.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Flott det bård!

Anonym sa...

Åsså bartender da:) me får se på det...

Bård sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

Følgere